Kesän surinat ja pörinät päättyvät pian

Uutinen 18.8.2020 klo 16.22

Monimuotoisuuden juhlavuoden kunniaksi Yle käynnisti huhtikuussa Pelasta pörriäinen- kampanjan, jonka tarkoituksena oli kiinnittää huomiota kotimaisiin pölyttäjiin ja niiden merkitykseen. Kevään ja kesän aikana Yle Luonto on julkaissut mittavan määrän artikkeleita, radio- ohjelmia, videoita ja muuta materiaalia auttaakseen pörriäisiä.

Kampanjassa on kannustettu suomalaisia toimimaan pörriäisten hyväksi, ja merkitsemään teot laskuriin
 
Kampanja on saanut innokkaan vastaanoton, ja pörriäistekoja on merkitty laskuriin jo yli 67 000. Pörriäisteoksi on laskettu muun muassa nurmikon leikkaamatta jättäminen, puutarhan myrkyttömyys ja pölyttäjäystävällisten kukkien istuttaminen.

Viisi pörriäistekoa
 

Erityisesti hyönteishotellit ovat olleet jättimenestys! Suomalaiset ovat osoittaneet myös hauskaa kekseliäisyyttä pörriäisteoissaan. Mahtavan tekovalikoiman näkee esimerkiksi seuraamalla aihetunnisteita #pelastapörriäinen ja  #hyönteishotellit2020 Instagramissa.
 
Kampanja on onnistunut loistavasti. Saamamme palaute on ollut lähes pelkästään positiivista. Vaikuttaa siltä, että suomalaiset ovat ymmärtäneet kampanjan ajatuksen ja arvostavat pölyttäjiä ja luonnon monimuotoisuutta. Kenties outo korona kevät on saanut ihmiset kiinnostumaan lähiluonnosta entistä enemmän.

Kampanja on myös osoitus yhteistyön voimasta. Lukuisat eri tahot - isot ja pienet - ovat lähteneet tähän mukaan ja se näkyy tuloksissa. Pölyttäjät tuntuvat nousseen aivan uudella tavalla ihmisten tietoisuuteen. Lämmin kiitos kaikille yhteistyökumppaneillemme!

Pelasta pörriäinen- kampanja päättyy Suomen luonnon päivään 29.8. Pörriäistekoja voi kuitenkin käydä merkitsemässä vielä parin viikon ajan 13.9. asti. Toivotaan että loppukiri on vielä komea!
 
Aktiivisen kampanjan päättyessä Suomen Luonnon päivänä 29.8. haluamme huomioida erilaisia hienoja pörriäistekoja. Joten ilmianna meille isoja ja pieniä tekoja, yrityksiä, järjestöjä, yhteisöjä tai kaupunkeja, jotka ovat kantaneet jollain tavalla kortensa kekoon. Laita vinkkiä osoitteeseen tiina.jensen@yle.fi 
 
 Teksti: Tiina Jensen ja Minna Pyykkö, Yleisradio

 

Paluu etusivulle