pallastunturit
© Tapio Heikkilä

Sata vuotta luonnon kirjoa

Mitkä ovat olleet 100-vuotiaan Suomen luonnonsuojelutyön ja maisemanhoidon virstanpylväitä tai kohtalonhetkiä? Luonnon kirjon toimitus tarttui haasteeseen ja teki omat poimintansa itsenäisyyden jokaiselta vuosikymmeneltä. Lue lisää uusimmasta Luonnon kirjosta!

4/2017 LUONNON KIRJON MUITA AIHEITA

Ounasjoki

Luonnontila-portaaliin uutta tietoa geenivaroista ja ekosysteemipalveluista

22.11.2017
Luonnontila-portaali kokoaa yhteen luonnon monimuotoisuutta kuvaavia indikaattoreita. Portaalista löytyy nyt uutta tietoa mm. ekosysteemipalveluista ja geenivaroista sekä biodiversiteettiohjelman toimeenpanosta.
Siloneula

Meren aarteet - tutkimusmatka Suomenlahdelta Perämerelle

21.11.2017
Meren aarteet on ensimmäinen kattava tietoteos Suomen vedenalaisesta meriluonnosta. Se pohjautuu vuosia kestäneeseen meriluonnon kartoitustyöhön, jossa on tutkittu niin merenpohjan geologiaa kuin lajistoa.
Metsäpeura hirvas

Metsäpeura valokeilassa

21.11.2017
Metsäpeura metsästettiin Suomesta sukupuuttoon satakunta vuotta sitten. Lajin palautusistutukset onnistuivat 1980-luvun taitteessa ja menestystarinalle haetaan nyt jatkoa MetsäpeuraLIFE-hankkeessa.
Viljelypalstalla

Hyvinvointia luonnosta

21.11.2017
Luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutukset ovat nousseet vauhdilla ympäristöpoliittiseen keskusteluun Suomessa ja muualla Euroopassa. Kaupungistuminen johtaa usein luontoalueiden vähenemiseen ja pirstoutumiseen, ja kosketuksemme luontoon vähenee.
Puroluontoa

Metsien vapaaehtoinen suojelu etenee METSO-ohjelman turvin

21.11.2017
Etelä-Suomen metsien monimuotoisuusohjelmassa eli METSO-ohjelmassa suojellaan arvokkaita metsäympäristöjä maanomistajien vapaaehtoisuuteen pohjautuen. Ohjelmassa on tänä vuonna toistaiseksi turvattu 1 147 hehtaaria metsiä ELY-keskusten toimesta ja 1 840 hehtaaria Suomen metsäkeskuksen myöntämällä ympäristötuella.