Liputa luonnolle
Kuva Metsähallitus / Eeva Mäkinen

Liputa Suomen luonnolle lauantaina 26.8.

Ylpeänä voimme kertoa, että elokuun viimeisenä lauantaina, Suomen luonnon päivänä 26.8. Suomi liputtaa virallisesti luonnolle – ensimmäisenä maana maailmassa. Liputus huipentaa suuren Luonnon päivät – Suomi 100 -hankkeen. Lue lisää uusimmasta Luonnon kirjosta!

2/2017 LUONNON KIRJON MUITA AIHEITA

Maamme 40. kansallispuisto Hossan avajaiset

Hossassa kajahti 100-vuotiaan kunniaksi

17.8.2017
Maamme 40. kansallispuisto on upea lahja Suomelle ja kaikille luonnon ystäville.
Roskaa rannalla

YK:n valtamerikonferenssissa sitouduttiin pitämään parempaa huolta merialueista

16.8.2017
YK:n päämajassa New Yorkissa järjestettiin kesäkuun alussa viisipäiväinen The Ocean -valtamerikonferenssi, joka kokosi ensimmäistä kertaa valtiot, järjestöt ja yritykset samaan paikkaan keskustelemaan merten tilanteesta ja niiden suojelusta. Ruotsin ja Fidžin isännöimässä konferenssissa vauhditettiin myös YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista.
Pyöriäinen

Kansalaisilla tärkeä rooli uhanalaisen pyöriäisen havainnoinnissa

16.8.2017
Tänäkin kesänä ihmisiä on kannustettu pitämään silmät auki merellä pyöriäishavaintojen toivossa. Pyöriäishavaintokampanjaa on toteutettu veneilykauden aikana jo vuodesta 2001 alkaen ympäristöministeriön, WWF:n, Luonnonvarakeskuksen, Suomen ympäristökeskuksen ja Turun ammattikorkeakoulun yhteistyönä.
Qvidjan kartano

Suomen suurin lajitempaus kartoitti satoja lajeja

15.8.2017
Paraisilla Suomen vanhimman Qvidjan kartanon alueella selvitettiin heinäkuun lopussa vuorokauden ajan lajikirjoa yli 40 asiantuntijan voimin. Tavoitteena oli löytää mahdollisimman monta kartanon alueella esiintyvää lajia. Tempaus oli toinen kattava lajistokartoitus Suomessa, maailmalla Bioblitz-toiminta aloitettiin vuonna 1996 Washingtonin Kenilworth Aquatic Gardensissa.
Afrikan norsut

Orvoille norsuille uusi elämä Keniassa

14.8.2017
Kenian pääkaupungin Nairobin luonnonsuojelualueella toimiva säätiö The David Sheldrick Wildlife Trust on pelastanut ja hoitanut satoja uhanlaisia norsuja ja vapauttanut ne takaisin oikeaan elinympäristöönsä.
Retkeilijä Pallastunturilla

Luonnon terveyttä edistävä vaikutus kiinnostaa maailmalla – kansainvälinen konferenssi lokakuussa Helsingissä

14.8.2017
Suomen osaaminen luontoterveysvaikutusten tunnistamisessa on huomattu kansainvälisesti. Tästä kertoo se, että luonnon monimuotoisuuden ja ihmisen terveyteen liittyvä kansainvälinen asiantuntijakokous järjestetään Helsingin Vuosaaressa 23.–25.10.2017.