Luomutilat virtuaalisesti mukana luonnon päivässä

Uutinen 25.8.2020 klo 9.53

Suomen luonnon päivänä lauantaina 29. elokuuta vietetään myös Luonnon päivä luomutiloilla -tapahtumaa – tällä kertaa virtuaalisesti. Luonnon päivän yhteydessä julkaistavien videoiden kautta yleisö pääsee tutustumaan erilaisten luomutilojen arkeen ja katsomaan, mistä luomutuotteet ovat kotoisin sekä kuinka luomutuotanto pitää huolta luonnon monimuotoisuudesta ja lajikirjosta.

Luomutilabanner
 

Video on kuvattu Kamparsin ja Salmensuun luomutiloilla Sauvossa, Uusitalon luomutilalla Littoisissa ja Kaupunkilaisten Omalla Pellolla Vantaalla. Lisäksi luomutilat ympäri Suomea ovat mukana omilla videotervehdyksillään.

Video ja luettelo Luonnon päivänä suoramyyntiä varten auki olevista tiloista löytyvät Luonnon päivä luomutiloilla -sivulta.

Luonnon monimuotoisuus kukoistaa luomutiloilla

Tämän vuoden teemana Luonnon päivä luomutiloilla -tapahtumassa on monimuotoisuus. Luomupelloilla elää jopa kolmannes enemmän kasvi- ja eläinlajeja kuin tavanomaisesti viljellyillä. Monimuotoisen kasvillisuuden vuoksi pörriäiset, monet hyönteiset ja linnut viihtyvät luomutiloilla. Luomutuotannossa maaperästä huolehtiminen on perusasia, sillä hyvä maa tuottaa hyvän sadon.

Laiduntava lehmä
Luomutiloilla eläinten hyvinvoinnista huolehditaan ja luonto kukoistaa.

Luomuviljely perustuu luonnon kunnioittamiseen ja luonnonvarojen kestävään hyödyntämiseen. Luomu on valvottu tuotantotapa, jossa on tavanomaista tiukemmat ehdot ympäristön ja eläinten hyvinvoinnin varmistamiseksi. Luomueläimillä on tavanomaisia eläimiä väljemmät tilat ja ne syövät luomutuotettua rehua. Kaikki luomueläimet pääsevät vähintään kesäisin ulos, eikä niitä kasvateta häkeissä. Luomutuotteen tunnistaa EU:n luomutunnuksesta eli vihreästä lehtimerkistä.

#luomu #suomenluonnonpäivä #finskanaturensdag #pelastapörriäinen

Kyyttöjä
Kyyttöjä laitumella. Kuva Pekka Väisänen.

Paluu etusivulle